Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Web Semineri: Springer Nature Yayıncılık – Dergilerde Açık Erişimli Makale Yayınlama Süreçleri

Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2024, Çarşamba

Türkiye ve KKTC Üniversiteleri için Açık Erişim Yayıncılık: Makalenizi açık erişimde nasıl yayınlayacağınızdan fon almaya kadar bilmeniz gerekenler.

TÜBİTAK - ULAKBİM ve Springer Nature Yayıncılık arasında oluşturulan; Oku ve Yayımla Anlaşması (Dönüştürücü Anlaşma) tanıtımı web seminerine davetlisiniz.

Web seminerimiz ile; yazarların TÜBİTAK anlaşması kapsamında açık erişimli yayın yaparken, ilk gönderimden makalenin yayınlanmasına kadarki tüm süreçler hakkında detaylı bilgiler verilecektir. Yine seminerimizde, başarılı bir makale hazırlamak için nelere dikkat edilmesi hususunda  değerli tavsiyeler sunulacaktır.

Springer Nature ile TÜBİTAK - ULAKBİM arasında 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak Oku ve Yayımla Anlaşması (Dönüştürücü Anlaşmas) imzalanmıştır. Bu anlaşma ile Türkiye ve KKTC kaynaklı araştırmacılar Springer Nature dergilerinde ücret ödemeden açık erişimli makale yayınlayabileceklerdir.

Gün & Saat: 27 Mart 2024, 11:00 a.m. (Türkiye Saati)

Kayıt Linki: https://us06web.zoom.us/webinar/register/9517109227526/WN_DZ668-CQSbyYQdMj9Lonaw

Web seminerine katılmak için aşağıdaki bağlantıdan kayıt olmanız gerektiğini lütfen unutmayın. Kayıt olduktan sonra web seminerini takviminize ekleyebileceğiniz bir onay e-postası alacaksınız. 

Web Semineri – Dil:  Web semineri dili ağırlıklı olarak Türkçe olacak ve bazı bölümler İngilizce olacaktır. (The session will be mainly in Turkish and few parts will be covered in English.)

Konular:

  •  TÜBİTAK – ULAKBİM Açık Erişimli Yayın Anlaşmasına genel bakış
  •  Sözleşmede yer alan uygunluk kriterleri/belgeleri
  •  Yayınlanmak üzere başarılı bir makale yazmaya ilişkin ipuçları ve püf noktaları
  •  Makalenizi açık erişim'de yayınlamak için fon başvurusunda bulunmak

Saygı ile

DAÜ Özay Oral Kütüphanesi

DAÜ Web Siteleri