Skip Navigation LinksAnnouncements
All Announcements

Database on Trial- SAYISAL KİTAP ( Online Turkish Database)

Published Date: Friday, 12 October 2018

Değerli Okuyucularımız,

Akademik, kültür ve edebiyat içerikli 1,200 civarında Türkçe e-kitap içeren; SAYISAL KİTAP Veritabanı, 11 Kasım 2018 tarihine kadar Üniversitemizin deneme erişimine açılmıştır. 


 ( Online Turkish Database) is available on a trial base until 11 November 2018.

 Erişim linki: www.sayisalkitap.com     


İçerik: İçeriğinde Ötüken Neşriyat, Evrensel Basım Yayın, Nesin Yayınları, Notos Kitap Yayınevi, Varlık Yayınları, Maya Yayınları, Edebi Şeyler, Günışığı Kitaplığı, Öteki Yayınevi, Bulut Yayınları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ege Yayınları, Ankara Üniversitesi Yayınları, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Kaynak Yayınları, Esenler Belediyesi, Sadberk Hanım Müzesi, Homer Kitabevi ve Yayıncılık, Alef Yayınevi, Galeri Nev, , Kırmızı Kedi Yayınevi gibi seçkin yayınevleri bulunmaktadır. Kütüphane kullanıcıları, SAYISAL KİTAP platformundaki kitaplara herhangi bir bilgisayar veya mobil cihaz üzerindeki web görüntüleyici ile ulaşabilir, sorgulama ve filtreleme seçenekleri ile istediği kitabı bulabilir ve ücretsiz olarak okuyabilir. Kullanıcılar dilerlerse, seçtikleri kitaplardan kendi kitaplığını oluşturabilir ve okudukları kitaplar içerisinde arama ve işaretleme yapabilir. Kitapla ilgili not alma, atıf yapma, sosyal medyada bağlantı paylaşma gibi özellikleri kullanabilir. Kütüphane ve diğer kurumların ister tek tek kitap ve dergi seçerek, isterlerse koleksiyon bazında yıllık abone olabileceği ve abone olunan e-kaynakları tüm kullanıcılarına ücretsiz kullandırabileceği çevrimiçi bir platform sunar. Yayın Sayıları: Türk ve Dünya Edebiyatı: 595 kitap, Edebiyat dışı yayın: 517 kitap, Ankara Üniv. Yayınları: 21 kitap, Duyar Dergisi: 21 yayın, Notos Dergisi: 52 yayın, Toplam yayın sayısı: 12016.

 

Not: Kütüphanemizin tüm deneme erişimine açılan veya abone olduğumuz online veritabanlarına web sitemizden erişebilirsiniz. http://library.emu.edu.tr

Detaylı bilgi için telefon numaraları: 2741, 2715

Saygı ile,

DAÜ Özay Oral Kütüphanesi 


EMU Websites