Skip Navigation LinksNews0414-8480
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Kütüphane Müdürlüğü 41. Kütüphane Haftası Etkinlikleri (28.03.05 - 01.04.05)

DAÜ Kütüphane Müdürlüğü  41. Kütüphane Haftası Etkinlikleri   (28.03.05 - 01.04.05)
Yayınlanma Tarihi: 10 Nisan 2005, Pazar



 28 Mart 2005 tarihinde; Bilgi ve Belge Tarihi konulu sergi (Resim, çesitli materyal ve karikatür) ziyarete açılmıştır. DAÜ Kütüphanesi ve KKTC Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi'nin birlikte düzenlediği sergide, Karikatür Sanatçısı Sn. Cemal Tunceri'nin "Bilgi ve Kütüphaneler" temalı karikatürleri de sergilenmiştir. DAÜ Rektörü, Prof. Dr. Halil Güven de diğer konuklarla birlikte açılışa katılmıştır.  



 30 Mart 2005 tarihinde Araştırmacı Yazar, Sayın Oğuz Yorgancıoğlu "Kıbrıs Türk Folklorü" konulu bir konferans sunmuştur. 



 1 Nisan 2005 tarihinde, DAÜ Kütüphanesi'nin daveti ile Mağusa ilkokullarından gelen öğrencilere yönelik,  "Masal Günü : Ayşen Dağlı ile Buluşma"  DAÜ Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştiridi. Yazar Ayşen Dağlı'nın öğrencilere hikayeler anlattığı günde ayrıca palyaço gösterisi ve çeşitli oyunlar da düzenlendi. Günün sonunda öğrencilere hediyeler verildi.



30 Mart 2005 tarihinde "Kıbrıs Türk Mutfağı" nı tanıtım Kokteyli DAÜ Kütüphane Sergi Salonunda konuklara sunulmuştur.

 

 

31 Mart 2005 tarihinde, DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Netice Yıldız "Doğu El Yazması Kitaplarının İngiltere Kütüphanelerinde Toplanma Serüveni" adlı bir konferans sunmuştur.

 

 31 Mart 2005 tarihinde, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ömer Yağız "Bilgi Merkezlerinde Toplam Kalite Yönetimi" isimli bir  konferans sunmuştur.


 1 Nisan 2005 gecesi, haftanın son etkinliği olan "Siir Dinletisi" düzenlenmiştir. Şair Ayşen Dağlı'nın sunumu ile sürdürülen siir gecesinde yerli şairlerimiz; Mehmet Kansu, Ümit İnatçı, Mehmet Levent ve Arif Albayrak, çiçeklerle ve mumlarla süslenmiş, güzel bir ortamda konuklara şiirlerini sunmuştur. Gecede ayrıca kütüphane personellerimiz;  Ahmet Sertcanlı ve Senal Amca da konuklara şiir dinletisi sunmuşlardır.




 

DAÜ Web Siteleri