Skip Navigation LinksLibrary-Member-Account

Kütüphane Üye Hesabı

  Ø    Üye Hesabınıza Giriş Yapın

Kütüphane Üye Hesabı Nedir
Kimler Yararlanabilir
Üye Hesabı İçin Başvuru Yapınız
Yardım !

ÜYE HESABI UYGULAMALARI

Ödünçteki Kitapları Ayırtın (Rezerv Koyma)
Ayırttığınız Kitapları Görün
Ödünç Aldığınız -Üzerinizdeki- Kitapları Görün
Ödünç Aldığınız Kitapların İade Tarihlerini Görün

Kütüphane Üye Hesabı Nedir      

Kütüphane üye hesabınıza, gerek kampüs içerisinden gerekse dışarıdan internet vasıtası ile erişim sağlayabilirsiniz. Üye hesabınıza giriş için, kütüphane web sayfasında Katalog Taramayı seçip, ekranın sağ üst köşesinde görülen menüye kullanıcı kodu ve şifrenizi  yazarak kütüphane üye hesabınıza giriş yapabilirsiniz.  

Kütüphane üye hesabınız ile şunları yapabilirsiniz;

  • Ödünçteki Kitapları Ayırtma (Rezerv Koyma)
  • Ayırttığınız (Rezerv Koyma) Kitapları Görme
  • Ödünç Aldığınız -Üzerinizdeki- Kitapları Görme
  • Ödünç Aldığınız Kitapların İade Tarihlerini Görme 

Kütüphane Üye Hesabınıza Giriş Yapın

Not: “Kütüphane Üye Hesabı” için öncelikle kütüphaneye üye olmanız gerekmektedir.Üyelik başvurusu için gereken üye kayıt formları Kütüphane Dolaşım Masası’ndan / 1.kat, temin edilebilir.  

Kimler Yararlanabilir 

Kütüphane üyeleri, “Kütüphane Üye Hesabı” için başvuruda bulunup bu hizmetten yararlanabilirler. -Kütüphane üyeleri,kütüphaneden kitap ve benzeri materyalleri ödünç alma hakkına sahiptirler -. DAÜ öğrencileri ile akademik ve yönetsel personeli kütüphane üyesi olabilirler.

Kütüphane Üyelik İşlemi: Üyelik başvurusu için gereken üyelik kayıt formları Kütüphane Dolaşım Masası’ndan / 1.kat, temin edilebilir.Başvurular şahsen yapılmalıdır; Kayıt-başvuru formunukendi el yazınızla doldurup, imzalayıp Dolaşım Masasına iletmeniz gerekmektedir.   
Bilgi için; Dolaşım Masası, Tel: (0392) 630 2755 veya (0392) 630 2290e-posta: sertac.cavusoglu@emu.edu.tr.

Üye Hesabı İçin Başvuru Yapınız 

Kütüphane Üye Hesabı için başvurunuzun ardından Kütüphane Müdürlüğünce size bir “Kullanıcı  Kodu ve Şifre” verilecektir. Bu Kullanıcı Kodu ve Şifre ile kütüphane üye hesabınıza giriş yapabileceksiniz.

Not:Kütüphane Üye Hesabı” için öncelikle kütüphaneye üye olmanız gerekmektedir. Üyelik başvurusu için gereken üye kayıt formları Kütüphane Dolaşım Masası’ndan / 1.kat, temin edilebilir.  

Kütüphane Üye Hesabı açmak için iki şekilde başvuru yapabilirsiniz

1. KİŞİSEL BAŞVURU:Kişisel başvuru için, lütfen Kütüphane Dolaşım Masasına, geçerlibir kimlik belgesi ile şahsen başvuru yapınız.

2. ONLİNE BAŞVURU:Lütfen Kütüphane Üye Hesabı Talep Formu’nu doldurup gönderiniz. Başvurunuz onaylanıp, Kütüphane Üye Hesabınıza ilişkin Kullanıcı Kodu ve şifre bilginiz,@emu.edu.truzantılı e-posta adresinize gönderilecektir. (Not: Talep formunusadece Internet Explorer ile gönderebilirsiniz)

Notlar:

  • DAÜ e-posta sistemi, Kütüphane’nin resmi elektronik iletişim aracıdır. Geçerli bir DAÜ e-posta adresi için (@emu.edu.tr), lütfen Bölüm Sekreterliğinize başvurunuz.

  • Telefon, faks, vb. ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

  • Size verilecek şifreyi, kişisel bilgi ve gizliliğinizi korumak için, ilk bağlantıda mutlaka değiştiriniz.Yeni şifreniz 7 karakterden oluşmalıdır. 

Yardım ! 

Sorularınız için lütfen Kütüphane Dolaşım Bölümü ile irtibata geçiniz. Tel: (0392) 630 2755 veya (0392) 630 2290.

KÜTÜPHANE ÜYE HESABINIZ İLE YAPABİLECEĞİNİZ UYGULAMALAR:


Ödünçteki Kitapları Ayırtın (Rezerv Koyma) 

Kütüphane Üye Hesabınızla ödünçteki herhangi bir kitap veya benzeri materyali, online olarak ayırtabilirsiniz(rezerv koyma). Ayırttığınız kitap geri iade edilince;  Kitabın kütüphaneye iade edildiğini ve bu kitabı gelip arayabileceğinizi belirten bir mesaj, Kütüphane Dolaşım Birimi tarafından emu.edu.tr uzantılı e-posta adresinize gönderilecektir.

Not:DAÜ e-posta sistemi, Kütüphane’nin resmi elektronik iletişim aracıdır. Geçerli bir DAÜ e-posta adresi için (@emu.edu.tr), lütfen Bölüm Sekreterliğinize başvurunuz.

 Ödünçteki bir kitabı online olarak ayırtma (rezerv koyma) işlemi için,aşağıdaki aşamaları takip etmeniz gerekmektedir:

1.Adım: Katalog Tarama’ya girerek istediğiniz kitabı tesbit ediniz.

2.Adım: Kitabın durumunu kontrol ediniz (Cilt/Kopya, ödünç durumu bilgileri) Kitap ödünçte ise, kitaba rezerv koydurabilirsiniz.

3.Adım: Ekranda,kitaba ait kayıt bilgilerinin en altında görülen; “Bu materyal üzerine rezerv/ayırma koyibaresini seçiniz.

4.Adım: Ekranda göreceğiniz menüde, ‘Üyelik Numarası ve Şifre’ bilgilerinizi giriniz. Ayırtma işlemini tamamladığınızı gösteren şu mesaj ekrana gelecektir; “Bu kayıdın üzerine başarıyla rezerv/ayırtma koydunuz

5.Adım: Ana Menü veya Katalog Tarama” menüsüne dönünüz.

6.Adım: Ayırttığınız kitap geri iade edilince; Kitabın kütüphaneye iade edildiğini ve bu kitabı gelip arayabileceğinizi belirten bir mesaj, Kütüphane Dolaşım Birimi tarafından emu.edu.truzantılı e-posta adresinize gönderilecektir

7.Adım: Kütüphane Dolaşım Bölümü tarafından size gönderilen mesajın ardından, 2 iş günü süresince ayırttığınız kitabı Dolaşım Biriminden şahsen aramanız gerekmektedir. 2 iş gününden sonra, aranmayan kitaplar için ayırtma işlemi iptal edilir. Kitabın kullanım hakkı -eğer varsa- bir sonraki ayırtan kişiye geçer veya kitap rafa kaldırılır.           

NOT:  

  • Aynı kitabı en fazla 3 farklı kişi ayırtabilir (rezerv koyma).

  • Aynı kişi en fazla 3 kitabı ayırtabilir (rezerv koyma).

Ayırttığınız Kitapları Görün 

Kütüphane Üye Hesabınıza girerek, ayırttığınız (rezerv koyma) kitapların listesini görebilirsiniz.

Ödünç Aldığınız -Üzerinizdeki- Kitapları Görün 

Kütüphane Üye Hesabınıza girerek ödünç aldığınız -üzerinizdeki- kitapları görebilirsiniz.(Ödünç Alınmış Materyaller)

Ödünç Aldığınız Kitapların İade Tarihleri Görün 

Kütüphane Üye Hesabınıza girerek ödünç aldığınız -üzerinizdeki- kitapları görebilirsiniz.(Ödünç Alınmış Materyaller). Ödünç aldığınız -üzerinizdeki- kitapların İade Tarihleri, ekranın sağ tarafında belirtilmektedir.  

NOT: Kitapların ödünç süreleri, online olarak uzatılamaz.Ödünç süresini uzatmak istediğiniz takdirde, Kütüphane Dolaşım Bölümü’ne ödünç aldığınız -üzerinizdeki- kitap veya kitaplarla bizzat başvurmanız gerekmektedir.



DAÜ Web Siteleri