Skip Navigation LinksOnline-Bibliographic-Databases

Online Bibliyografik Veritabanları

 Lütfen TELİF HAKLARI YASALARINA UYUNUZ.

Kullanıcılardan yayıncıların telif haklarına saygı göstermeleri ve telif yasalarına uymaları beklenmektedir. DAÜ Kütüphanesi, ANKOS, TÜBİTAK, ULAKBİM-EKUAL ve yayıncılar arasındaki ortak lisans anlaşmaları gereğince kaynaklar sadece kişisel araştırma ve bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılabilir. Yanlış kullanımlar Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne ve kullanıcıya yasal sorumluluklar yükler.

*DAÜ mensupları elektronik kaynaklara Uzaktan Erişim (Kampüs Dışı Erişim) sayfasında belirtilen şekilde, kampüs dışından da erişebilirler.

*Elektronik kaynakların kullanımı DAÜ mensupları ile sınırlıdır. DAÜ dışı kullanıcılar, başvuru yaparak kütüphane bilgisayarları  vasıtası ile elektronik kaynaklarımızdan yararlanabilirler.

Elektronik Kaynaklar Temel Kullanım Kuralları

YAPILABİLİR

• Elektronik dergilerde bulunan makalelerden, kurallara uygun olarak basılı
  ve elektronik kopya alınabilir. 
• Veritabanları kişisel bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılabilir. 
• Veritabanlarından alınan kopyalar yanlızca DAÜ içerisinde, DAÜ akademik
  ve yönetsel personel ve öğrencileri ile paylaşılabilir.

YAPILAMAZ

 Veritabanlarında robot vb. yazılımlar kullanılarak, sistematik şekilde bir 
  derginin veya veritabanının tüm kayıtlarının indirilmesi yasaktır.
• Veritabanının veya içeriğindeki bilgilerin satılması, dağıtılması veya kâr 
   amaçlı kullanılması yasaktır.
• Veritabanlarındaki bilgilerin, DAÜ mensubu olmayanlarla paylaşılması 
  yasaktır.
• Veritabanlarındaki bilgilerin e-posta listeleri aracılığı ile dağıtılması 
  yasaktır.
• Veritabanlarında yer alan bilgilerin üzerinde değişiklik yapılması veya 
   bunlardan yararlanılarak benzer çalışmaların yaratılması yasaktır. 

Online Bibliyografik Veritabanlari Alfabetik Sıraya Göre (A - Z)

  • Applied Science & Business Periodicals Retrospective Retro Index (1913-1983) Daha Fazla Bilgi

    Applied Science & Business Periodicals Retrospective Retro Index (1913-1983)

    Applied Science & Business Periodicals Retrospective, 1913-1983 döneminde yayınlanmış olan 2,000'den fazla yayını indeksleyen yaşam bilimleri ve iktisadi idari bilimler alanındaki temel indekslerden biridir. Yaklaşık 4,7 milyondan fazla kayıtın yer aldığı veri tabanında, çevre mühendisliği, ekonomi, elektrik ve elektronik mühendisliği, enerji kaynakları ve araştırmaları, finans, havacılık ve uzay, endüstri mühendisliği, iletişim ve bilgi teknolojileri, iş sağlığı ve güvenliği, kimyasal maddeler ve eczacılık, maden mühendisliği, muhasebe, nükleer enerjisi ve mühendisliği, otomotiv mühendisliği, pazarlama ve satış, şirket birleşmeleri, ulaşım, uluslararası ticaret ve yayıncılık ve daha pek çok konuda birincil öneme sahip yayınları içermektedir. Detaylı bilgi:

    Web Sitesi

  • Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) Daha Fazla Bilgi

    Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) 

    Bu arşiv veri tabanı 1913 ve 1983 yılları arasındaki önemli bilimsel çalışmalara, tartışmalı konuların çözümlerine, yenilikçilerin bulgularına ve teknolojinin gelişmesine adına yapılan araştırmalara ışık tutan mükemmel bir referans kaynağıdır. 1,400'den fazla süreli yayındaki 3 milyonun üzerinde makale barındıran Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983, aynı zamanda kitap incelemelerini özetleri ile indekslerken, Industrial Arts Index (1913-1957) tam dosyalarını da içerir.  Detayli bilgi için tıklayınız:

    Web Sitesi

  • Art Index Retrospective: 1929-1984 (H.W. Wilson) Daha Fazla Bilgi

     Art Index Retrospective: 1929-1984 (H.W. Wilson)

    Bu arşiv koleksiyonu, 1929'dan 1984'e kadar geçen süreci kapsayacak şekilde sanat ile ilgili birçok konuyu ele alır. Yarım yüzyıldan fazla bir süre için sanat literatürü sunan bu veri tabanı, 600'den fazla dergiye ek olarak 25,000'in üzerinde kitap incelemesini indeksler. Antikalardan sanat tarihine, moda tasarımından peyzaj mimarlığına, resimden heykele kadar sanat ile ilgili tüm konu başlıklarını kapsar.

    Web Sitesi

  • Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982 (H.W. Wilson) Daha Fazla Bilgi

     Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982 (H.W. Wilson)

    İş ve işletme araştırmaları için değerli bir kaynak olan Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982, 70 yıllık akademik arşivinde akademik ve ticari dergileri indekslemektedir ve içerisinde Industrial Arts Index (1913-1957) veri tabanını da barındırır.

    İçerik:

    • 1,000'den fazla süreli yayın
    • Aralarında kitap incelemelerinin de bulunduğu 2,500,000'in üzerinde makale

     

    Web Sitesi

  • EBSCO Open Dissertations Daha Fazla Bilgi

     EBSCO Open Dissertations

     

    Open Dissertations, 1933-1955 yılları arasında Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilmiş yaklaşık 100,000 doktora tezine erişim sunmaktaydı. Daha sonra geliştirilen bu kaynak şu anda 1902'den günümüze kadar uzanan 1,200,000'den fazla doktora tezi içerir. Open Dissertations, orijinal basılı indeksi tam sayfa resim olarak gösterir ve yazar adı, başlık adı, konu adı ve üniversite adı taraması yapılabilir.

    Open Dissertations veri tabanı bibliyografik olmakla birlikte, açık erişimli tezlere bağlantı sağlamaktadır ve kullanıcılar bu tam metinlere erişebilmektedir.

    Web Sitesi

  • Education Index Retrospective: 1929-1983 (H.W. Wilson) Daha Fazla Bilgi

    Education Index Retrospective: 1929-1983 (H.W. Wilson) 

    Education Index Retrospective, birçoğu hakemli olmak üzere 700'den fazla yayını detaylı bir şekilde indeksleyerek 835,000'den fazla kayıt sunar. Arşiv niteliğindeki literatürde aranılan bilgi, güncellenmiş konu başlıkları sayesinde günümüzün anahtar kelimeleri ile rahatlıkla bulunabilir. Ayrıca, eski tarihlere ışık tutması açısından orijinal konu başlıkları da korunmuştur.

    Bazı konu başlıkları: Çok-kültürlü / Etnik eğitim, dil sanatları, din eğitimi, eğitimde bilgisayarlar, Fen ve matematik, hükümet fonları, kütüphanecilik, literatür standartları, okul öncesi eğitim, okul yönetimi, orta öğretim, sanat dalları, sosyal çalışmalar, sürekli eğitim, uzaktan eğitim, yetişkin eğitimi, yüksek öğrenim...

    Detaylı bilgi için tıklayın:

     

    Web Sitesi

  • Elsevier Scopus Daha Fazla Bilgi

    Elsevier Scopus

    Search millions of abstracts & index data with Scopus. Scopus is the world’s largest abstract and citation database of peer-reviewed literature with smart tools that track, analyze and visualize research. Easy to use and comprehensive, Scopus is designed to quickly find the information researchers need. Tools to sort, refine and quickly identify results help you focus on the outcome of your work. You can spend less time mastering databases and more time on research.

    • Over 20,500 titles from 5,000 publishers worldwide

    • Contains 49 million records, 78% with abstracts

    • Includes over 5.3 million conference papers

    To see how Scopus can help you in your work see the Why Scopus? section. To get all the details see the Facts & Figures page.

     Kullanım Kılavuzu

    Web Sitesi

  • ERIC (The Education Resource Information Center) Daha Fazla Bilgi

     ERIC (The Education Resource Information Center)

    ERIC (The Education Resource Information Center), eğitim ve ilişkili akademik disiplinlerdeki araştırmacıların temel danışma kaynağıdır. Educational Resource Information Center (Eğitim Kaynakları Bilgi Merkezi) tarafından üretilen bir veri tabanıdır. 1966’dan günümüze kadar 1.6 milyondan fazla kayıt içeren ERIC 631,000’den fazla tam metin dökümana bağlantı verir. (makaleler, kitaplar, tezler, bildiriler, teknik raporlar vb dokumanlar) kullanıma sunulmaktadır. Veritabanında  ERIC® veri tabanı, Current Index of Journals in Education ve Resources in Education Index içerisinde yer alan dergilere erişim sağlar.


    Web Sitesi

  • European Views of the Americas: 1493-1750 Daha Fazla Bilgi

    European Views of the Americas: 1493-1750

    John Carter Brown Library ile işbirliği içerisinde EBSCO Information Services, 1750'den önce Avrupa'da Amerika hakkında yazılan basılı kayıtlar için kapsamlı bir rehber üretti. Toplamda 32,000'den fazla kayıt içeren bu veri tabanında yer alan başlıca konular: Amerika'daki Britanyalılar, Ticaret, Keşifler, Amerika'daki Flemenkler, Amerika'daki Fransızlar, Büyük Britanya – Koloniler, Amerika'daki dinler ve inançlar, Korsanlar, Köle ticareti, ve çok daha fazlası...

    Web Sitesi

  • GreenFILE Daha Fazla Bilgi

    GreenFILE  (Çevre)

    Doğa ile ilgili multidisipliner bir veri tabanı olan GreenFILE, çevre ile tarım, eğitim, hukuk ve teknoloji gibi çeşitli disiplinler arasındaki bağlara dikkat çeker. Kapsadığı başlıklardan bazıları şunlardır; küresel ısınma, iklim değişiklikleri, kirlilik, ağaçlandırma, tarım, yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm.

    13,000'e yakın açık erişim tam metin kayıt içeren içeren bu veri tabanında, 850,000'in üzerinde kayıt özetleriyle birlikte indekslenmektedir.


    Web Sitesi

  • Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 (H.W. Wilson) Daha Fazla Bilgi

    Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 (H.W. Wilson)

    Bu önemli araştırma aracı Beşeri ve Sosyal Bilimler alanında önemli dergilerin geniş çaplı yüksek kaliteli indeksi 1907'ye kadar sunmaktadır. Bu veritabanı Sosyal, Beşeri, Ahlak, Toplum ve bununla ilgili konularda araştırmacılar için temel veritabanıdır. Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984, Bu veritabanı yaklaşık 1200 dergi, 1,300,000 alıntı ve 240,000 kitap eleştirisi içererek geniş çaplı hakemli içeriğini kapsamlı bir şekilde sizlere sunmaktadır.

     

    Web Sitesi

  • ISI Web of Science Daha Fazla Bilgi

     ISI Web of Science (USA Access)         

    The ISI Web of Science is the Web interface for  institutional sitewide access to the ISI Citation products  which cover over 8,000 international journals in the  sciences, social sciences, and the arts and humanities. (Science Citation Index,Social Science Citation  Index, Art & Humanities Citation  Index : 1980 to present)

    ISI Web of Science
    (ABD Erişim)
    Kullanım Kılavuzu  
    EndNote Web Kullanım Kılavuzu

    Web Sitesi

  • İntihal.net (Akademik İntihal) Daha Fazla Bilgi

     İntihal.net (Akademik İntihal) 

    İntihal.net (Akademik İntihal) marka tesciline sahip özgün ve bağımsız bir benzerlik tespit yazılımıdır (İntihal, kopyacılık analiz programı).

    TEZLER – ÖNEMLİ NOT: Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü'ne yapılacak savunma başvurularında ihtiyaç duyulacak intihal raporunun Turnitin intihal, kopyacılık analiz programından üretilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda intihal.net'in tezler için kullanılması uygun değildir.

    İntihal yapmak başkasının yayınını kurallara ve etiğe aykırı şekilde almak ve kullanmaktır. İntihal yapıldığında çalışmanın özgünlüğü bozulur. İntihal.net birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş internet tabanlı bir intihal tespit ve raporlama yazılımıdır.

    İntihal.net, Türkiye'de yayın yapan dergilerin %90'ından fazlasını ve on binlerce basılı kitabı kapsamaktadır.

     İntihal.net'in ara yüzünde 3 adımda intihal tespiti yapabilirsiniz. Bulut tabanlı uygulaması ile birkaç dakika içinde intihal testinizi sonuçlandırabilirsiniz.  İntihal Tespit yazılımları araştırmacıları sadece denetlemez aynı zamanda özgün değerler üretmesine teşvik de eder. İntihal.net'e üye kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı olarak hiçbir sınırlama olmaksızın sistemi kullanabilirler.

    Manipüle edilemeyen sonuç ekranı ve sonuç çıktısını karekod ile kolay doğrulama imkanı vardır.

    DENETLEDİĞİMİZ İNTİHAL TÜRLERİ:
    ÇOĞALTMA: Başka birisinin çalışmasını direkt alma ve kendi çalışması olarak gösterme.
    KOPYALAMA: Bir başka çalışmanın bir kısmını direkt olarak kopyalayıp kendi çalışmasına eklemek.
    MOZAİK: Birden fazla kaynaktan aldığı çalışmaları birleştirmek.
    KENDİNİ İNTİHAL: Daha önce yaptığı bir çalışmasından kopyalamadır.

    İntihal.net, akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye'de üretilmiş yerli bir programdır. Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. İntihal.net farklı dosya formatlarını desteklemektedir. Programa üye olan kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı bakımından hiçbir sınırlandırma olmadan sistemden faydalanabilirler.

    İntihal.net, herhangi bir kullanıcı sayısı veya tarama sayısı sınırı olmadan kullanılabilir. İntihal.net'de doküman tipi sınırlaması olmaksızın öğrenci ödevi, makale/bildiri  vb. taraması yapılabilir. Belgenizin otomatik olarak depoya eklenmesi problemini yaşamadan rahatlıkla benzerlik testi yapabilirsiniz. intihal.net'de sınıf mantığı klasör sistemi üzerine kuruludur. Akademisyen hesabında, öğrenci ödevleri için kolaylıkla sınıf oluşturabilir ya da bir sınıf oluşturma zorunluluğu olmadan kişisel dokümanınızı test edebilirsiniz. Öğrencilerin ödevlerini yüklemesi için oluşturduğunuz sınıfın klasör kodunu bilmesi yeterlidir.

    İntihal.net Arayüz Tanıtım Videosu : https://www.youtube.com/watch?v=AuJhwziqIvY
    İntihal.net Kullanım Kılavuzu
    İntihal.net Broşür

    Web Sitesi

  • iThenticate: İntihal, Kopyacılık Analiz Programı Daha Fazla Bilgi

    (iTenticate Veritabanı sadece Akademik Personelin kullanımı ile sınırlıdır. Lisans anlaşması gereği: iThenticate sistemini kullanacak kişilerin en az Doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir !)

    Akademik çalışmalardaki (öğrenci ödevleri hariç) intihalleri tespit etmek amacıyla iThenticate programı, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yalnızca öğretim üyelerinin hizmetine sunulmuştur. iThenticate'in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlar ile 60 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır.  Kullanıcılar kolaylıkla belgelerini sisteme ekleyip kontrol sağlayabilirler. Kontrol edilecek içerikler 60 milyardan fazla web sayfası ve arşiv kaynağı içerikleri ile karşılaştırılarak kontrol edilmektedir. Öğretim elemanlarımız bu hizmetten yararlanabilmek için, iThenticate Sorumlusu Sn. Yeliz Biçici Demir'e, e-posta: yeliz.demir@emu.edu.tr ,  isim soyisim ve DAÜ e-posta adreslerini içeren bir e-posta göndererek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurunun ardından, sisteme erişim hakkınız açılarak size 'kullanıcı adı ve şifre' bilgileri gönderilecektir (DAÜ e-posta adresiniz, kullanıcı adınız olacaktır).

    Yardım için lütfen iThenticate Sorumlusu Sn. Yeliz Biçici Demir ile iletişim kurunuz. Tel. 630 2739.

    iThenticate Database

    Kullanım Kılavuzu

    Web Sitesi

  • Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA) Daha Fazla Bilgi

    Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA)

     

    1960 kadar uzanan içeriği ile LISTA, kütüphane, bilgi ve belge yönetimi ve bilgi bilimleri ile ilgili araştırmalar için hazırlanmıştır. Yüzlerce önemli dergiye ek olarak kitapları ve araştırma raporlarını özetleri ile birlikte indeksler. İçerdiği konulardan bazıları şunlardır: Bibliyometri, bilgi ve belge yönetimi, bilgi okuryazarlığı kataloglama, kütüphanecilik, online bilgi kaynaklarının kullanımı, sınıflandırma, veri tabanları.

    İçerik:

    • 610'dan fazla çekirdek dergiyi indeksler
    • 120'nin üzerinde derginin seçilmiş ve öncelikli sayılarını indeksler
    • 1960'a kadar uzanır
    • Güçlü bir konu terimleri sözlüğü vardır

    Web Sitesi

  • MEDLINE (PubMed İndeks) Daha Fazla Bilgi

     MEDLINE (PubMed İndeks) 

    Tıp, sağlık ve yaşam bilimleri alanları için temel danışma kaynağıdır. PubMed arayüzü üzerinden taranabilen MEDLINE indeksi aynı zamanda EBSCO'nun EBSCOhost platformu üzerinden de taranabilir ve kütüphane koleksiyonunuzdaki tam metinler için akıllı bağlantı fonksiyonu sunar.  MEDLINE, National Library of Medicine tarafından oluşturulmuş MeSH (Medical Subject Headings) yani tıbbi konu terimlerini kullanır. Ağaç diagramı şeklinde ve hiyerarşik bir yapı sunan MeSH kullanılarak Arşiv sayıları 1809'a kadar uzanan 5,600'den fazla PubMed dergisinde yer alan 25 milyondan fazla makale özetleri ile birlikte indekslenir. 

    Web Sitesi

  • MENDELEY: Referans Yönetim Aracı Daha Fazla Bilgi

    MENDELEY: Referans Yönetim Aracı

    Mendeley araştırmacıların verimini artırabilecek bir referans yönetim sistemi ve dünya çapında 6 milyondan fazla kullanıcısı olan bir akademik iş birliği ağıdır.
    Mendeley Instititonal Edition (MIE) kullanıcılar için genişletilmiş haklar tanıyan ve kurumlar için destek sağlayan bir platform olup temel Mendeley yetkinlileri üzerine kuruludur. 

    Mendeley Institutional Edition, araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerine ve geliştirmelerine, diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapabilmelerine ve yapılmış olan son araştırmaları keşfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal ağ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır. Çevrimiçi ve çevrimdışı olarak farklı cihazlarda eşzamanlı kullanım olanağı sunan Mendeley, aynı zamanda güçlü bir PDF yönetim aracıdır.  

    Önemli Not: Elsevier'de tek kullanıcı hesabı sistemi olduğundan, Elsevier ürünü olan; Mendeley, ScienceDirect, Scopus - Admin sayfalarında aynı kullanıcı adı-şifreniz geçerlidir ve değişiklik yaptığınızda yeni şifreniz tümü için geçerli olmaktadır. Kullanıcı hesabı için; Elsevier Mendeley ve diğer veritabanlarında, Login seçeneği altında bulunan "Forgot your password" linki kullanılacaktır.

    Mendeley Instititonal Edition (MIE) tarafından araştırmacı ve kütüphaneler için sağlanan genişletilmiş özellikler aşağıdaki gibidir:

    • 5GB kişisel depolama alanı (standard 2GB'dan farklı olarak).
    • Sınırsız kapalı grup kurma özelliği (standard 1 gruptan farklı olarak)
    • Gruplarda 25 kişiye kadar üyelik (standard 3 üyeden farklı olarak)
    • Kurumlar için analiz aracı

     

    Mandeley size araştırmanızı organize etme, meslektaşlarınız ile iş birliği yapma, yeni içerikler keşfetme ve dört milyondan fazla kullanıcı ile irtibat sağlamaya yardımcı olur. Bunu nasıl kullanacağınız size kalmış: masaüstü, iOS veya Android uygulamalarını kullanın veya internet tarayıcınızdan web kütüphanenize erişin. Bunlardan hangisini seçerseniz seçin Mendeley ile araştırmanız nerede ve ne zaman ihtiyaç duyarsanız hazır olacaktır. iOS & Android uygulamaları için; iOS & Android.

    Araştırmacılar Mendeley'den yararlanarak;

    Web Sitesi

  • Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983 (H.W. Wilson) Daha Fazla Bilgi

    Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983 (H.W. Wilson)

    Sosyal ve beşeri bilimler alanında önemli dergileri indeksleyen bu kaliteli referans aracının içeriği 1900'lerin başına kadar uzanır ve içerisinde yaklaşık bir milyon kayıt bulunur.

    Web Sitesi

  • Teacher Reference Center Daha Fazla Bilgi

    Teacher Reference Center

    Profesyonel eğitimcilere yardımcı olmak amacıyla, en popüler 280 öğretmen & yönetici dergisinin ve magazininin indeks / özet bilgilerini içerir.

    Web Sitesi

  • Turnitin: İntihal, Kopyacılık Analiz Programı Daha Fazla Bilgi

     Turnitin: İntihal, Kopyacılık Analiz Programı

    (Turnitin Veritabanı sadece Akademik Personelin kullanımı ile sınırlıdır. Lisans anlaşması gereği: Turnitin sistemini kullanacak kişilerin en az Doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir !)

    Turnitin, öğenci ödevleri ve projelerindeintihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan, intihal tespit hizmeti veren web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen ödev, proje ve benzeri çalışmalar çok geniş bir veri havuzdaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin'in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 300 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 60 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır.

    Detaylı bilgi.

    Akademik personelimiz bu hizmetten yararlanabilmek için, Turnitin Sorumlusu Sn. Yeliz Biçici Demir'e, yeliz.demir@emu.edu.tr   İsim Soyisim ve DAÜ e-posta adreslerini içeren bir e-posta göndererek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurunun ardından, erişim hakkınız açılarak size kullanıcı adı ve şifre bilgileri gönderilecektir.

    Yardım için lütfen Turnitin Sorumlusu; Sn. Yeliz Biçici Demir ile iletişim kurunuz.  Tel. 6302739      E-posta: yeliz.bicici@emu.edu.tr

    Öğrencilere hesap açmak için, akademik personelimiz, önce kendi verdiği dersleri Turnitin sisteminde tanımlayacak, daha sonra, o derse öğrencileri tanımlayacaktır. Öğrencileri toplu olarak sisteme tanımlamak için, kendi portal hesabının, "Kişisel Bilgiler" alt sekmesinden, "Semester Courses / Dönemlik Dersler" sekmesini seçerek, herhangi bir dersin "ClassRoster" seçeneğinden, öğrenci listesini Excel formatında toplu olarak alabilir. Öğrenci listesini Turnitin sistemine aktarmak için, Excel tablosunda sadece sırası ile öğrenci adı, soyadı ve e-posta adresini içeren alanların tanımlı bırakılması, diğerlerinin silinmesi, aktarmanın kolaylığı açısından önemlidir. 

    Öğretim Elemanları için Hızlı Başlama Kılavuzu   (Türkçe /İngilizce).

    Öğretim Elemanları için Kullanım Kılavuzu  (Türkçe)

    Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu  (Türkçe)

    Şifre Oluşturma Kılavuzu  (Türkçe)

    Öğretim Elemanları ve Öğrenciler İçin Eğitici Videolar   (İngilizce).

    Destek ve Eğitim Kaynakları   (Türkçe).

    Web Sitesi

 


DAÜ Web Siteleri